A szezonalitás azt jelenti, hogy a lentebb felsorolt a zöldségek és gyümölcsök érését a természet végezte, és nem a különböző vegyszerek.
Vagyis nem import vagy üvegházas alapanyagokról van szó.
Ezért olyan fontos követni az idényeket és az érési időket, hisz nem mindegy, mi kerül az étkezőasztalra.
Íme a szeptemberi termések, és amelyek az előző szezonból tárolhatók:
alma, bab, birsalma, brokkoli, burgonya, cékla, cukkini, dió, fejes káposzta, fejes saláta, fekete retek, földi mogyoró, füge, görögdinnye, hagyma, kapor karalábé, karfiol, kelbimbó, kelkáposzta, kínai kel, körte, kukorica, mandula, őszibarack, padlizsán, paprika, paradicsom, pasztinák, petrezselyem, póréhagyma, ringló, sárgabarack, sárgadinnye, sóska, spenót, szeder, szilva, szőlő, tök, uborka, újhagyma, zeller, zöldbab, zöldborsó, zöldpaprika.