A gyors és olcsó utcai ételeket egyre több helyen váltják fel a minőségi és friss alapanyagokból készült fogások. A gasztronómiai forradalom nemcsak ízletesebbé, hanem egészségesebbé is tette az utcai étkezést. A legújabb food truckok ráadásul
már a diétázókra is gondolnak:
vega, vegán, glutén- és laktózmentes termékekből is kedvére válogathat.
Nagyon fontos a változatos étrend és a jó választás. A legtöbb food truck kínálatában van például grillezett hús, teljes kiőrlésű buci, extra zöldség feltét, köretnek saláta. Vega, vegán és gluténmentes street foodot is választhatunk, az édességek között pedig van például cukormentes fagyi
– mondta el Barna Dorina.
A szakértő azt is kiemelte, hogy az egyoldalú táplálkozás mindig egészségtelen marad, így természetesen továbbra sem szabad mindennap például hamburgert enni.
Ha valaki csak gyorsételeket eszik, akkor is hiányállapot alakulhat ki. De ez vonatkozik akár egy nem változatos étrendre is, például ha kizárólag csirkét eszünk rizzsel ebédre, reggelire zabkását, vacsorára pedig turmixot
– tette hozzá.
Az egészségesebb, minőségi street food nem új keletű dolog: a Magyar Street Food Egyesület 2015 óta fogja össze és segíti a mozgó vendéglátást, hogy a büfékocsik kiléphessenek az évtizedes skatujából.
Minden tagunk átesik egyfajta minőségellenőrzésen, sokan saját beszállítókkal és kistermelőkkel dolgoznak együtt. A vendéglátókat a megújulásra is ösztönözzük, ezért találtuk ki, hogy az idei őszi Food Truck Show-n például indiai ízvilágú ételekkel versenyezzenek. A szakma legjobbjai odafigyelnek a közönség igényeire is, ezért időről időre megújítják a kínálatukat
– mondta el Vad-Horváth Zoltán, a Magyar Street Food Egyesület elnöke.
Az év legnagyobb őszi street food fesztiválját, vagyis a Food Truck Show-t szeptember 7. és 9. között tartják a Kincsem Parkban. További információkért látogasson el az esemény Facebook-oldalára.