Akár csokoládéval, akár kakaóval készítjük, fontos a minőség. Csokoládécsipszet semmiképp se használjunk, mert nem lesz élvezetes a végeredmény, viszont egy tábla jó étcsokoládé csodákra képes.
A minőségi alapanyag minden étel és desszert elkészítésénél nélkülözhetetlen.
A hőmérséklet minden süteménynél és ételnél fontos. Persze nem az elkészült fogásoké, hanem az alapanyagoké! A tojást például csak olyan hozzávalókkal szabad összekeverni, amelyek hidegek, hiszen hő hatására elkezd megfőni. Csak egy adag forró olvadt csokoládé vagy vaj kell, és máris nem olyan lesz a végeredmény, mint vártuk.
A következő hiba, amely a nem megfelelő hőmérsékletből fakad: a tojást és a vajat hidegen, rögtön a hűtőből kivéve használjuk fel.
Helyette ügyeljünk arra, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen, mert így simább tésztát fogunk kapni.
Hibaforrás lehet az is, ha túlgondoljuk a receptet, és megpróbáljuk különböző ízekkel feldobni. Jól illik hozzá a dió, a mogyoróvaj és a krémsajt, ám ezeknél az alapanyagoknál álljunk is meg.
Ó, és persze mindig tartsuk be a sütési időt, és ellenőrizzük tűpróbával a sütemény állagát! Ez minden desszertre igaz.
Amennyiben betartjuk ezt a néhány szabályt, garantáltan elkerülhetjük a konyhai bakiparádét. Legalábbis ha desszertkészítésről van szó, mindenképp.
Próbáljuk ki ezt a receptet, és teszteljük tudásunkat!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
Keverjük össze a vajat a cukorral egy tálban, azután adjuk hozzá a felvert tojásokat, a sót, a kakaóport és a vaníliát.
Amikor a tészta kisimul, folyamatos keverés mellett adjuk hozzá, a lisztet. Törjük apró darabokra az egyik csokoládét, és keverjük bele a tésztába.
Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, azután oszlassuk el benne a keveréket. Süssük 30 percig.
Amint a sütemény kihűlt, törjük össze a maradék csokoládét, és szórjuk rá. Készítsünk hozzá vaníliapudingot, és tálaljuk azzal.