Vér a fagylaltban?
![](https://cdn.origo.hu/2023/12/7TeuUHbGRoyC4tavMGVEGHQLF0r_C2oZTxJGn_nxhq8/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzg3YmI1MjU1ZGY3MzQ2ZjJhZTMxYzhiMDBmYzE3ODIy.webp)
Az amerikai Salt&Straw márka a fénysebesen közeledő halloween miatt egy egészen különleges és meglehetősen megdöbbentő ízű fagylaltot dobott piacra.
Ez a Drakula vérpuding.
Noha nem ember-, hanem sertésvérrel készül, ettől nem lesz kívánatosabb.
Kat Whitehead, a Salt&Straw kutatási és fejlesztési vezetője elmondta, hogy a fagylaltot a sanguinaccio dolce inspirálta, amely egy klasszikus délolasz étel.
A név egy krémes pudingot takar, amelyet csokoládéval, tejjel, fenyőmaggal, cukorral, sertésvérrel és mazsolával készítenek.
A desszert olyan népszerű, hogy még az amerikai Hannibal sorozatban is helyet kapott: ez a főszereplő, Hannibal Lecter kedvence.
A Salt&Straw a fagylaltot vérrel, korianderrel, jávai borssal és brandyvel készíti. Kat szerint az uralkodó íz a fűszeres csokoládé, és ahogy olvad a fagylalt, úgy szabadulnak fel az aromák, így a sertésvér íze is.