A fűszeres fogásra a benne található buggyantott vagy sült kacsatojás teszi fel a koronát, általában kenyérrel vagy pitával fogyasztják.
Ahogy az lenni szokott, a shakshukának is rengeteg változata létezik, de örök igazság, hogy a paradicsom és a paprika arányát nézve, az előbbi van fölényben.
Sokan padlizsánt és csilit is raknak bele.
Ez utóbbit semmiképp sem érdemes kihagyni, ha szeretjük a pikáns ízeket.
Elkészítése rendkívül egyszerű, tehát ha egy gyors vacsorára vágyunk, jusson eszünkbe ez a recept.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítse elő a sütőt 190 fokra.
Egy sütőbe rakható serpenyőben melegítse fel az olívaolajat, és pirítsa meg az apróra vágott hagymát. Adja hozzá a csilit és a fokhagymát, főzze lassú tűzön 1 percig.
Öntse bele az apróra vágott paradicsomot és az egész koktélparadicsomokat is, majd főzze 15-20 percig.
Adja hozzá a vörösborecetet, a sót, a borsot és a csipet cukrot. Keverje jól össze.
Fakanál segítségével készítsen két bemélyedést a keverékben, üsse bele a tojásokat, szórja meg zsemlemorzsával, azután tegye a sütőbe 6-8 percre, míg a tojás teljesen megsül.
Vágjon rá friss korianderlevelet, és tálalja frissen.