A dietetikusok felsőfokú végzettséggel rendelkező, táplálkozástudománnyal foglalkozó szakemberek. A felnőtt netezők az ő táplálkozással kapcsolatos véleményüket és tanácsaikat tartják
magasan a leghitelesebbnek (89%) és a legérthetőbbnek.
A megkérdezettek 21%-ának volt már korábban személyes tapasztalata dietetikussal – jórészt már kialakult egészségügyi probléma miatt. A szakembert orvosuk tanácsára keresték fel.
A dietetikustól kapott tanácsokat a személyes tapasztalattal rendelkezők 89%-a tartotta hasznosnak.
Bár mindenki szeretne egészségesen táplálkozni, gyakran hiányzik a kellő ismeret ahhoz, hogy étrendünket megfelelően tudjuk összeállítani. Fontos tudni például, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozás nemcsak arról szól, hogy körültekintően választjuk meg az alapanyagokat.
Figyelnünk kell az elfogyasztott mennyiségre is: egyes táplálékokból többet, másokból kevesebbet igényel a szervezetünk.
A tápanyagokat egyébként hat csoportra szokták osztani: víz, szénhidrátok, zsírok, fehérjék, vitaminok, ásványi anyagok. Ezek közül a fehérjék, a zsírok és a szénhidrátok a szervezet alapvető energiaforrásai, a vitaminok és a nyomelemek pedig létfontosságúak a szervezetben végbemenő biokémiai folyamatokhoz.
Pontosan ezeknek az információknak, egészséges recepteknek, valamint a táplálkozási ajánlásnak a közlésére született meg az Okostányér, amely szeptemberben már applikáció formájában is elérhető.
Próbálja ki a következő receptet!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy kis olajon pirítsa meg a vöröshagymát, majd adja hozzá az árpagyöngyöt, és öntse fel tetszőleges mennyiségű vízzel – attól függően, mekkora adagot készít.
Főzze, míg az árpagyöngy elkezd megpuhulni. Ekkor adja hozzá a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert, a burgonyát, valamint a gombát.
Ízesítse sóval, borssal, szerecsendióval és petrezselyemzölddel. Főzze, amíg az alapanyagok teljesen megpuhulnak.
Tálalja petrezselyemlevéllel.