Darren szerint a családban karácsony este van ajándékbontás, majd másnap reggel együtt mennek a templomba.
Természetesen ebben az időszakban is érvényesek a formalitások
és az etikett szabályai – a család nem engedheti el magát teljesen. Emellett a karácsonyt általában nem a Buckingham-palotában töltik, hanem vidéki rezidenciájukban, a Sandringham-házban.
A templomból hazaérve kerül sor az ünnepi ebédre, amely minden évben egy valóságos gasztronómiai csoda: előételnek homárral és rákkal kevert saláta, esetleg főtt, fűszeres garnéla, vajas öntettel. A főfogás egészben sült pulyka zöldségkörettel vagy burgundi marha. Ez utóbbi lehet, hogy francia eredetű étel,
a királyi család mégis imádja.
Ám Darren készített már vöröshagymával és baconnel főtt bimbós kelt is, amely egy egyszerű, mégis nagyszerű fogás.
Minden jobb hagymával és baconnel
– mondta.
Emellett ott van még a káposztás-kecskesajtos krumplipüré is, amelyet akár mi magunk is elkészíthetünk az ünnepekre.
Persze a desszert sem maradhat el, ami volt már almás pite és karácsonyi puding is brandymártással.
Próbálja ki a királyi család krumplipüréjét!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Főzze meg a burgonyát, majd a vajon pirítsa meg a fokhagymát és a káposztát. Ez körülbelül 3-5 perc.
Törje össze a burgonyát, majd kezdje el összedolgozni egy robotgép segítségével, közben lassan adja hozzá a tejszínt.
Sózza, borsozza ízlés szerint. Keverje hozzá a káposztát és a kecskesajtot. Tálalja melegen.