Gyertyából desszert, csirkefalatból karácsonyfadísz

Vágólapra másolva!
Vasárnappal egy újabb emlékezetes hét zárult le. Izgalmas volt bepillantani a sztárok életébe, hiszen megtudtuk, hogyan készülnek a karácsonyra. Sőt, az is kiderült, melyik Magyarország kedvenc szaloncukorja, illetve hol található a világ egyik legfurcsább kávézója. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Megvan a világ egyik legfurcsább kávézója - Fotók

Létezik egy kávézó Bejrútban, ahová belépve egy másik világ tárul elénk. Ez a Candyfornia Pink Café. A tulajdonosok olyan helyet akartak létrehozni, amilyet még senki a városban. A dekorációt elnézve ez sikerült is nekik. Képgaléria.

Reese Witherspoon, Sofia Vergara és Katy Perry karácsonya

Vajon milyen a karácsony egy hírességnél? Hogyan készülnek az ünnepekre? Melyek a kedvenc fogásaik? Attól, hogy nem élnek átlagos életet, az ünnep nekik is ünnep. Ugyanúgy várják a karácsonyt, mint mindenki más, és bizony kedvenc ételeik kerülnek az asztalra.

Forrás: delish

Katy Perry-nek a fehér homokos karácsony a minden; az ünnepeket a családjával tölti. „Általában elmegyünk valahova nyaralni, az időnk nagy részét evéssel és ivással töltjük" – mondta az énekesnő az Independentnek.

Már gyertyát is ehetünk

Bizonyos gyertyáknak olyan édes és finom illatuk van, hogy rögtön arra gondolunk: de beleharapnánk! A Smith & Sinclair brit székhelyű cég létrehozott egy olyan gyertyát, amelyet tényleg meg lehet enni.

Top 5 alapanyag, amellyel nem csak sütni lehet

Az otthonunk számos kellemes dologtól illatozhat. Gondoljunk a frissen sült almás pite, az épp készülő forralt bor vagy egy csokor virág aromájára. Ám sajnos nemcsak ezek tölthetik meg a házat, hanem például az összegyűlt szemét, az odaégett pattogatott kukorica vagy az állott levegő szaga is.

Forrás: Shutterstock

A kellemetlen szagoktól egy hosszú szellőztetéssel megszabadulhatunk, ám hamarosan újra visszatérnek majd. A mesterséges illatosítók is csak ideiglenesen jelentenek megoldást a problémára. Vegyük hát elő a leggyakrabban használt konyhai alapanyagainkat, és tisztítsuk meg velük a levegőt!

Itt a legőrültebb karácsonyfadísz, amit valaha láttunk - Videó

A karácsony a szeretet ünnepe. Na meg a kreativitásé! Ugyanis vannak családok, ahol annyira torkos mindenki, hogy szaloncukor helyett csirkefalat kerül a fára. Meg persze hozzá egy kis ketchup.

Ajándéktippek férfiaknak karácsonyra

Ön sem tudja, mit vegyen férjének vagy barátjának karácsonyra? Személyre szabott tippjeinkkel idén az ínyencektől a kultúrsznobokig mindenkit elkápráztathat.

Forrás: Shutterstock

Az adrenalinvadászok: a visszafogottabb sportembereknél nem lőhetünk mellé egy uszoda- vagy egy fitneszbérlettel. A haladókat pedig nyugodtan dobjuk be a mélyvízbe egy ejtőernyős ugrás, lövészet vagy MMA-edzéskuponnal.

Őrületes, mi történt a Mikulás szánhúzóival. Megették őket

A döner kebab egy török eredetű étel, tradicionálisan bárányhúsból készül. Ebben a gyorsétteremben azonban a Mikulás rénszarvasai kerültek nyársra.

Nem mindegy, mi kerül Mikulás napján a csizmába

Kinek a piac, kinek a pince. A szerencsésebbek nyáron a kertből, télen pedig a pincéből szerzik be alapanyagaikat. Ám vannak, akiknek nem jutott nagy kert és ráfordítandó idő, úgyhogy kénytelenek beérni a piaccal.

Forrás: Shutterstock

Ott persze sosem lehet tudni, mely alapanyagok jók. Pontosabban: mely alapanyagokat érlelte a természet és nem az érlelőszer. Ez a rövid felsorolás azonban biztosan segíteni fogja a választást.

Csontleves gyümölccsel?

A smoothie-kat már mindenki ismeri és szereti. A friss gyümölcsökből készült, pépesített ital gyorsan belopta magát az emberek szívébe. Most azonban új köntösbe öltözött. Olyanba, amelyet nem biztos, hogy örömmel veszünk.

Kíváncsi Magyarország legkedveltebb szaloncukorjára? Akkor lapozzon tovább!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről