Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy hegyes késsel lyukassza ki a tojás egyik végét – a lyuk másfél-két centiméter átmérőjű legyen –, és öntse ki a tartalmát. Alaposan mossa ki a tojáshéjakat, majd tegye félre. Párolja meg a kölest, darálja le a sertéstüdőt, vágja apróra a szalonnát, a petrezselyemzöldet és a hagymát. Keverje össze a kölest, a sertéstüdőt, a szalonnát, a tojássárgáját, a petrezselyemzöldet az őrölt gyömbérrel. Sózza, borsozza ízlés szerint, utána óvatosan töltse meg háromnegyedig a tojáshéjakat; végül főzze meg az 1,5 deciliter vízben.
Készítsen rántást a zsíron lisztből és hagymából, engedje fel tejjel, és sűrítse be a levest; ízesítse egy kis ecettel, végül forralja fel, és tálalja frissen. 35-40 perc alatt fő készre.