Hozzávalók a karamellás sziruphoz:
*1 bögre=2,5 dl
Hozzávalók a pisztáciás-csokis palacsintához:
A karamellás szirup elkészítése:
Egy lábasban keverje össze a mézet és a tejszínt. Forralja fel, majd időnként megkeverve főzze, míg a hőmérséklete eléri a 115°C fokot a cukrászhőmérőn. Vegye le a tűzről, keverje hozzá a vajat és a vaníliát, végül a whiskyt és a sót is.
A pisztáciás-csokis palacsinták elkészítése:
Keverje össze egy tálban a lisztet, a sütőport és a sót, egy másikban verje fel a tojásokat, utána adja hozzá az olvasztott vajat, a mézet, a vaníliát, a narancshéjat és az írót; keverje össze alaposan.
A nedves összetevőket öntse rá a szárazakra, dolgozza össze, fedje le, és pihentesse legalább 15 percig, de maximum egy óráig szobahőmérsékleten. Végül keverje bele a pisztáciát és a csokidarabokat is.
Süsse ki a palacsintákat, azután helyezzen 3-3 darabot külön tányérokra. Locsolja meg sziruppal, szórja meg porcukorral, friss mentával, reszelt narancshéjjal és gránátalmamaggal.