Hozzávalók a süteményhez:
*1 bögre = 2,5 dl
Hozzávalók a cukormázhoz:
A sütemény elkészítése:
Melegítse elő a sütőt 180 fokra, vajazzon ki egy 23 x 33 centiméteres tepsit, és bélelje ki sütőpapírral.
Egy edényben keverje össze a vajat és a cukrot, majd üsse hozzá a tojást. Egy másik tálba szitálja le a lisztet, a borkövet, a sütőport és a sót; adja hozzá a vajas keverékhez, és dolgozza jól össze. Durva, morzsás állagú keveréket kap majd, tehát nem fog teljesen összeállni.
Szórja bele a cukorgyöngyöt, keverje el, majd nyomkodja bele az egészet a tepsibe. Süsse körülbelül 20 percig. Mielőtt rákenné a cukormázat, hagyja kihűlni.
A cukormáz elkészítése:
Egy kézi habverővel keverje simára a vajat, és először csak a porcukor felét adja hozzá. Dolgozza jól össze, majd öntse bele a tejszínt és a vaníliát. Szórja bele a maradék porcukrot, és nagyobb sebességre kapcsolva verje habosra a mázat.
Ha kihűlt a sütemény, kenje rá a tetejére, szórja meg cukorgyönggyel, és tálalja kockára vágva.