Noha épp készülünk magunk mögött hagyni a nyarat, az idő még nem akar elszakadni a meleg napoktól, úgyhogy mi is használjuk ki a forróságot: készítsük el ezt a szuper egyszerű és szuper gyors jégkrémtortát, és hűsöljünk a fák árnyékában.
A hazai sörfogyasztás az elmúlt években jelentősen megugrott, ezzel párhuzamosan a minőségi tételek iránti kereslet is növekedésnek indult. Az emberek a minőségi termékek fele orientálódnak: egyre többen nyúlnak a kézműves sörökért a boltok polcain.
Az Amerikából Európába, majd az egész világba begyűrűző sörforradalomnak köszönhetően rengeteg új ízjegyekkel rendelkező komlófajta került a sörfőzők asztalára – lehetővé téve, hogy megismerjük a sör több arcát is. Hiszen egy hihetetlenül színes és sokrétű italról van szó.
Új taggal bővül az Óvatos Duhaj család. A termék a megszokottól eltérően azonban nem kreatív termékfejlesztők munkájának és ínyenc fogyasztók visszajelzéseinek az eredményeként fogant, hanem az első Soproni sörversenyen.
Boldogan emlékszem vissza gyermekkorom nagyszüleimnél töltött pillanataira. Különösen a reggeleket szerettem a legjobban, amikor friss kifli és aludttej került az asztalra. Tudom, a kefir nem azonos vele, mégis, ha azt iszom, mindig a kellemesen kesernyés aludttej íze jut eszembe, amellyel még jobban esett a puha kifli.
A kefir olyan erjesztett tejes ital, amelyet eredetileg a Kaukázus hegységben készítenek – innen a neve: kaukázusi kefir. A fermentációt élesztőgombák indítják be, általában szobahőmérsékleten, egy éjszaka alatt megerjed. Az eredmény: krémes állagú, enyhén kesernyés ital.
Ha a gumicukorra gondolunk, akkor egy apró színes, édes finomság jelenik meg lelki szemeink előtt. Ám a világban léteznek olyanok is, amelyek szó szerint gigantikus méreteket öltenek.
Tihanyi kék, tarcali kék, laska, fekete muskotály. Csak néhány név azok közül, melyek a 19. század végén a legnépszerűbb szőlőfajtáknak számítottak idehaza. Mára ezek szinte teljesen eltűntek, csupán egyetlen helyen lehet a belőlük készült borokat megkóstolni: Szentesi József budaörsi pincéjében.
A 2013-as év Borászok Borásza díjazottja néhány évvel ezelőtt úgy gondolta, ad még egy esélyt ezeknek a régi magyar fajtáknak. Mi pedig meglátogattuk és megkóstoltuk a borokat – Kaszás Gergővel. A Jászai Mari-díjas színészt számtalan színpadi szerepben és fimben láthattuk, legutóbb A Viszkis-ben, de sokszor kölcsönzi hangját sztároknak.
A megszáradt kenyér kukára van ítélve. Vagy mégsem? A leleményes konyhatündérek és szakácsok ahelyett, hogy kidobnák, inkább máglyarakást készítenek belőle, ám nem ez az egyetlen fogás, amely alkalmas arra, hogy bedolgozzuk a párnapos, megmaradt kenyereket.
Igazán emlékezetes hamburgert szeretne készíteni? Olyat, amelyik még az álmaiban is visszatér csábítani? Igen? Akkor izzítsa be a grillt, mert most elkészítjük a világ legfinomabb hamburgerét! Csupán néhány fontos szempontot kell az eszébe vésnie.
Egy étel csak annyira lehet jó, mint amennyire az alapanyagok azok. Ha figyelembe veszi ezt az örök igazságot, akkor többé nem fog olcsó, fagyasztott hamburgerhúst venni. Vásároljon helyette frissen darált marhahúst, és készítse el otthon azokat a húspogácsákat. Fűszerezze ízlés szerint, lehetőleg friss fűszernövényekkel a még intenzívebb ízélményért.
A csirkétől a palacsintáig a karamellizált almák szinte minden ételt kiegészítenek. A reggeli mellé, két étkezés között, vagy snackként is fogyaszthatja, elkészítése végtelenül egyszerű, kevés időt és erőfeszítést vesz igénybe.
A nyár végével felkerül a kávézók kínálatába a sütőtökös latte, az anyukák előveszik a sütőtökös pite receptjüket, és a zöldséges standok is megtelnek különböző méretű és formájú tökökkel. Ezen persze már nem döbbenünk meg, viszont a sütőtökös bor gondolata elég meglepő.
Angyalszárny helyett csirkeszárny? Vetkőző banán és pizza? Mindenkinek van kedvenc étele, mégsem jutna eszébe magára tetováltatni. Néhány bevállalós embert kivéve, akik úgy döntöttek, felvarratják a legjobban kedvelt fogásokat.
Szeretné tudni, melyek a legjobb fagylaltozók Európában? Lapozzon tovább!