Eva Longoriát legtöbben csak Gabyként ismerjük a Született feleségekből, pedig a mexikói származású hollywoodi színésznő igazi konyhatündér. Eva imád főzni, és szerinte a finom fogások a helyi és friss összetevőkön múlnak. Mivel a színésznő egy farmon nőtt fel, ahol a legtöbb alapanyagot maguk termesztették, biztosak lehetünk abban, hogy tapasztalatból beszél.
Szakácskönyvében, az Eva konyhájában – Eva's Kitchen – személyes történeteket, receptleírásokat, különböző konyhatechnikákat, sőt még
a családjában generációról generációra szálló tudást is megosztja olvasóival.
Emellett családi fényképek és anekdoták fűszerezik a 100 receptből álló könyvet, amelyben elsősorban mexikói, illetve texasi ételekkel, mint a házi tortilla, a tamale (tésztaétel) és a Pan De Polvo (mexikói teasütemény), a francia, az olasz és a latin-amerikai konyhát idéző finomságokkal, valamint
családi fogásokkal is találkozhatunk.
Eva azonban szívesen emlékszik vissza a gyermekkorára is, ami friss répától volt illatos. Hiszen elmondása szerint a bőséges répatermés egyet jelentett az édesanyja ínycsiklandó répatortájával. Készítse el ön is!
Hozzávalók a piskótához:
Hozzávalók a krémhez:
A piskóta elkészítése:
Melegítse elő a sütőt 180 fokra; kenjen ki 2 darab 20 centiméter átmérőjű tortaformát zsírral, szórja meg liszttel, majd tegye félre.
Egy edényben keverje össze a lisztet, a fahéjat, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Tegye félre. Egy konyhai robotgép segítségével keverje össze az olajat a cukorral és a tojásokkal; adja hozzá a lisztes keverékhez, dolgozza jól össze, végül keverje hozzá a répát.
Öntse a tésztát az előkészített tepsikbe, és süsse körülbelül 45 percig, vagy míg aranybarnák lesznek. Vegye ki a sütőből, és hagyja kihűlni.
A sajtkrém elkészítése:
Egy robotgép segítségével keverje össze a krémsajtot és a vajat, azután csészénként adja hozzá a cukrot, végül a vaníliát. Keverje folyamatosan 3-5 percig.
Miután teljesen kihűlt, az egyik piskótát kenje meg a krémmel, tegye rá a másikat, majd annak tetejét is kenje meg. Szórjon az egészre pekándiót.