A mexikói konyha jellemzői az azték időkben gyökereznek, híres alapanyagok a kakaó, a csili, a bab, a kukorica és a vanília.
A mexikói konyha rendkívül egészséges, hiszen
a helyiek rengeteg friss zöldséget és fűszernövényt használnak.
Ha nincs túl sok ideje főzni, lesse el a mexikóiak egyik legnépszerűbb egytálételét. Elkészítése egyszerű, ízvilága gazdag.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Pirítsa meg a hagymát és a fokhagymát egy evőkanál olívaolajon egy nagy serpenyőben.
Amikor illatozni kezd, adja hozzá a pritamin paprikát és a jalapeñót. Főzze további 1 percig.
Adja hozzá a darált húst, és főzze 4-5 percig. Sózza és borsozza.
Nyomja a húsos keveréket a serpenyő oldalához, majd középre tegyen még egy evőkanál olívaolajat, és pirítsa a rizst, amíg a szemek aranybarnák lesznek.
Keverje hozzá a fekete babot, a kukoricát, a borsót, a paradicsomot, a vizet, a köményt, a paprikát, a csiliport és a Cayenne-borsot.
Jól keverje össze, fedje le, vegye alacsonyra a lángot, és főzze 17-19 percig, vagy amíg a rizs megpuhul. Keverje folyamatosan, szükség szerint ízesítse még sóval és borssal.
Szórja meg a sajttal, fedje le, és vegye le a tűzről. Hagyja, hogy a sajt ráolvadjon, és tálalja melegen.