Amer a gabonapelyhek elkerülésére a magas cukortartalmuk, valamint a fehérjék és egészséges zsírok hiánya miatt inti az embereket.
A sok cukor hirtelen emeli meg a vércukorszintet,
ám túl sok energiát nem kapunk általa, így a lendület hamar el is fogy.
Meglepő, de egy normál pizzaszelet és egy tál gabonapehely tejjel közel azonos mennyiségű kalóriát tartalmaz
– mondja Chelsey Amer.
A pizzában sokkal több a fehérje, így biztosítja a telítettség érzését egész reggel.
Azt is hozzáteszi, hogy bár egy szelet pizza több zsírt, ám sokkal kevesebb cukrot tartalmaz, mint a legtöbb gabonapehely, így nem kell vércukor-ingadozásra számítanunk.
Cynthia Sass táplálkozás-szakértő szerint azonban vannak olyan termékek, amelyeket érdemes lehet reggeliként fogyasztani.
A teljes kiőrlésű gabonából, dióból, magvakból és gyümölcsökből készült gabonapehely fűvel táplált tehéntejjel egészségesebb alternatíva, mint egy fehér lisztes, zsíros pizza.
Persze készíthetjük mi magunk is a pizzát minőségi alapanyagokból, fehér liszt felhasználása nélkül. Mégiscsak egészségesebb, ha tudjuk, mi van benne.
Szóval ez egy győzelem? Összecsaphatják a tenyerüket a pizzarajongók? Nem egészen. Számos egészségesebb reggeli van a pizzánál, de legalább nem kell bűntudatot éreznünk, ha megkívánunk egy szeletet reggel.