A közelmúltig a királyi családban nem volt megengedett a szoptatás. Hevesen ellenezték egészen a 20. századig. Veszélyesnek és helytelennek tartották, ezért a gyermek táplálására más felső osztálybeli nőket kértek fel.
Ez a nézet II. Erzsébet királynő trónra lépése után változott meg. Ma már az édesanyja táplálhatja gyermekét.
Persze ez azzal jár, hogy oda kell figyelnie az étkezésére. A királyi családban az anyukák nem ehetnek fokhagymát,
nehogy hatással legyen a tej ízére.
A királynő egyébként is nagy ellenzője a fokhagymának, úgyhogy a hercegnéknek talán esélyük sincs megszegni ezt a szabályt.
Ám nemcsak a fokhagyma tiltott, hanem az erős fűszerezés és az alkohol is a szoptatás hónapjai alatt. Mivel azonban Meghan rendkívül egészségtudatos, valószínűleg nem lesz gond az étkezéssel. Ám a gyermek fejlődik, növekszik, így felmerül a kérdés: mit fog enni, ha már nem az édesanyja táplálja?
Darren McGrady egy vele készült interjúban elárulta, hogy néhányszor ő készített Williamnek és Harry-nek
párolt almát és körtét, amely a királynő sandringhami birtokáról származott.
Ez a szokás egyébként egy régóta fennáló királyi hagyomány.
Érdekesség, hogy számos szakács dolgozik azon, hogy a baba soha ne fogyasszon előre csomagolt termékeket.
McGrady arról számolt be, hogy a palotában eltöltött évei alatt sosem látott előre csomagolt bébiételt. A több mint húsztagú konyhai személyzet közül kettő szakács foglalkozik a gyermek ételeivel. Ha elég nagy lesz a baba,
az egyik szakács a húsos, a másik pedig a zöldséges bébiételeket készíti el neki.
Amikor a gyermek már szilárd táplálékot is fogyaszthat, csakis organikus forrásból származó alapanyagból készült ételt kap majd. Ahogy egy királyi utódhoz illik.