Számos különböző módon készíthetjük el a burgonyát, például előfőzhetjük vagy betehetjük a mikróba,
mi most mégis csak a sütőre fogunk koncentrálni.
Ehhez csupán egy kilogramm krumplira, olívaolajra, sóra, borsra és alufóliára lesz szükségünk. Na, meg persze egy titkos hozzávalóra, amennyiben szeretjük az ízek játékát.
Amint előkészítettük a hozzávalókat, melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Mossuk meg a burgonyát meleg vízben, hogy minden szennyeződés lejöjjön róla. Azután töröljük meg papírtörlővel, és szurkáljuk meg néhányszor villával a felszínét.
Minél mélyebbre szúrunk, annál jobb, mert így a krumpli egyenletesebben fog sülni.
Dörzsöljük be olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk. Ó, és ne felejtsük el a titkos hozzávalót! Érdemes egy kis foghagymával is átdörzsölni a külsejét,
így még ízletesebb lesz a végeredmény.
Végül béleljünk ki alufóliával egy tepsit, tegyük rá a burgonyát, és süssük 45 percig. Ha letelt az idő egy kés vagy egy villa segítségével ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e.
Ezután már csak fel kell tálalnunk olyan feltéttel, amilyennel szeretnénk. Jól illik hozzá például a sajt, a vaj, a tejföl, a görög joghurt, egy friss saláta vagy párolt zöldségek.