Le lehet fagyasztani a kenyeret? Naná, hogy igen! Így akár hónapokkal is meghosszabbíthatjuk a szavatosságát. Na, de hogyan? Ez az egyszerű tipp a házi és a boltban vásárolt kenyerekkel is jól működik.
Az első lépés, hogy hagyjuk jól kihűlni a kenyeret, amennyiben mi sütöttük. Így biztosan nem fog megpenészedni, ha becsomagoljuk. Először műanyag zacskóba tesszük úgy, hogy a lehető legjobban kiszorítsuk belőle a levegőt, majd alufóliába.
Ez a dupla csomagolás a frissesség titka.
Fagyasztás előtt érdemes felszeletelni, így nem kell az egészet kiolvasztani, csupán annyi szeletet, amennyire éppen szükségünk van.
Ami még fontos: írjuk rá a dátumot. A legjobb, ha a fagyasztott kenyeret hat hónapon belül felhasználjuk.
És hogyan olvasszuk ki? Nagyon egyszerű: a mikróban, a sütőben vagy a melegszendvics sütőben.