Jó okunk van azt hinni, hogy ez az étel lesz az új kedvencünk
![american culture arrangement autumn backgrounds celebration christmas clove crockery dinner dinner party directly above domestic life food glazed ham ham high angle view holiday honey meal meat no people orange photography pineapple pork roast dinner roas](https://cdn.origo.hu/2023/12/noZ3uScBRaP_o-T1_FVbm-y-hyrFUW7Bzpd04rxwEls/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkwOTk0ZThkY2U3NjQyZjg5ZjMxY2Q1YjIwYTA3YjFj.webp)
A rumos sonka egyszerre édes és sós, elkészítése pedig sokkal egyszerűbb, mint hinnénk. Időigényes, de egyszerű. Igen, az egyik fő alapanyag az alkohol, de – sokak örömére és sokak bánatára – nem fogunk berúgni tőle a hosszú sütési idő miatt.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Béleljünk ki egy tepsit alufóliával, azután tegyük rá a sonkát.
Vágjuk be néhány helyen a sonka felszínét, hogy a máz beszivároghasson a hús belsejébe.
Kenjük meg 2 evőkanál rummal, azután süssük 160 fokon 2 órán át.
Egy kis tálban keverjük össze a megmaradt rumot, a barna cukrot, a fahéjat, a mustármagot és a narancslekvárt.
Amint letelt a 2 óra, vegyük ki a sonkát a sütőből, és kenjük át jól a mázzal.
Tegyük vissza a sütőbe, és süssük további 30 percig.
Tálalhatjuk ananásszal, szegfűszeggel, naranccsal és mangóval.