A rumos sonka egyszerre édes és sós, elkészítése pedig sokkal egyszerűbb, mint hinnénk. Időigényes, de egyszerű. Igen, az egyik fő alapanyag az alkohol, de – sokak örömére és sokak bánatára – nem fogunk berúgni tőle a hosszú sütési idő miatt.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Béleljünk ki egy tepsit alufóliával, azután tegyük rá a sonkát.
Vágjuk be néhány helyen a sonka felszínét, hogy a máz beszivároghasson a hús belsejébe.
Kenjük meg 2 evőkanál rummal, azután süssük 160 fokon 2 órán át.
Egy kis tálban keverjük össze a megmaradt rumot, a barna cukrot, a fahéjat, a mustármagot és a narancslekvárt.
Amint letelt a 2 óra, vegyük ki a sonkát a sütőből, és kenjük át jól a mázzal.
Tegyük vissza a sütőbe, és süssük további 30 percig.
Tálalhatjuk ananásszal, szegfűszeggel, naranccsal és mangóval.