Na, de hogyan? Sokkal egyszerűbben, mint hinnénk. Arról nem beszélve, hogy így semmilyen tartósítószert és adalékanyagot nem viszünk be a szervezetünkbe.
Arra azonban figyelni kell, hogy a házi növényi tej mindössze 2-3 napig áll el a hűtőben, úgyhogy érdemes minél hamarabb elfogyasztani.
A következő recept a zabtej elkészítési módját írja le, de természetesen helyettesíthetjük akár
kókusszal, kesudióval vagy rizzsel is a zabot.
Felhasználhatjuk gabonapelyhekhez, a kávéba, smoothie-k készítéséhez, krémlevesekhez, házi jégkrémhez, süteményekhez stb.
Nézze meg ezt a receptet! Ugye, milyen egyszerű?
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tegye a hozzávalókat egy turmixgépbe, és dolgozza jól össze.
Szűrje le a keveréket egy pamut ruhán át.
Jól nyomkodja ki belőle az összes folyadékot, és már kész is.