Így helyettesítheti a tejet a legtermészetesebb módon

zabtej
Vágólapra másolva!
Vannak, akik maguk döntenek úgy, hogy a növényi tejeket választják az állati eredetűk helyett, ám azoknak, akik tejintoleranciában vagy -allergiában szenvednek, nincs más lehetőségük. Szerencsére manapság tele vannak a boltok polcai különböző növényi tejekkel, mint a rizs, a zab, a szója, a mandula, a kókusz, a kesudió stb. Ha azonban úgy döntünk, hogy teljesen természetes megoldást választunk, a legjobb, ha magunk készítjük el.
Vágólapra másolva!

Na, de hogyan? Sokkal egyszerűbben, mint hinnénk. Arról nem beszélve, hogy így semmilyen tartósítószert és adalékanyagot nem viszünk be a szervezetünkbe.

Arra azonban figyelni kell, hogy a házi növényi tej mindössze 2-3 napig áll el a hűtőben, úgyhogy érdemes minél hamarabb elfogyasztani.

A következő recept a zabtej elkészítési módját írja le, de természetesen helyettesíthetjük akár

kókusszal, kesudióval vagy rizzsel is a zabot.

Felhasználhatjuk gabonapelyhekhez, a kávéba, smoothie-k készítéséhez, krémlevesekhez, házi jégkrémhez, süteményekhez stb.

Nézze meg ezt a receptet! Ugye, milyen egyszerű?

zabtej Forrás: Shutterstock

Zabtej házilag

Hozzávalók:

  • 1 csésze zab
  • 750 ml tisztított víz
  • 1 teáskanál eredeti bourbon vanília, vagyis a rúd kikapart magja és belseje
  • 1 teáskanál juharszirup, méz vagy valamilyen édesítő
  • 1 csipet só

Elkészítés:
Tegye a hozzávalókat egy turmixgépbe, és dolgozza jól össze.
Szűrje le a keveréket egy pamut ruhán át.
Jól nyomkodja ki belőle az összes folyadékot, és már kész is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!