Ez a probléma még azokat is az őrületbe kergeti, akik egyébként szeretnek főzni. Nem csoda hát, hogy azokat, akik utálnak minden konyhában töltött percet, teljesen haza tudja vágni ez a kérdés.
Mi lehet rá a megoldás? Nagyon egyszerű: a fantázia.
A jól megszokott ételekkel boldogulunk, köszönjük szépen, de az állandóan ismétlődő fogásokat elég könnyű megunni. Azonban, ha van némi fantáziánk, olyan alapanyagokat is összepárosíthatunk, amilyeneket eddig még sosem. Mert nem gondoltunk arra, hogy lehet!
Ilyen a kolbász és a szőlő is, amelyet eddig eszünkben sem jutott még csak egy mondatban említeni sem, mégis jól kiegészítik egymást.
Próbáljuk ki!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Jól mossuk meg a mogyoróhagymát, és héjastul vágjuk ketté függőlegesen.
Tegyük egy tepsire a kolbászokat, a rozmaringot, a mogyoróhagymát, a babérlevelet és a szőlőt.
Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg az olívaolajjal és az ecettel.
Süssük, míg a kolbász egyik oldala jól megpirul, majd fordítsuk meg, és pirítsuk a másik oldalát is addig, amíg aranyszínű lesz.