A Manhattanben található Lucky Pickle Dumpling Co. alapítója, Jacob Hadjigeorgis, a savanyúságok megszállottja. Olyannyira, hogy megalkotott egy teljesen új trendet: a savanyúságból készített fagylaltot.
A nyári hónapokban könnyebb a fogyás, hiszen a hőségtől eltekintve szívesen mozdulunk ki, megyünk el a légkondicionált konditerembe és könnyebben jutunk friss zöldségekhez és gyümölcsökhöz.
Az emberi testnek szüksége van bizonyos mennyiségű kalóriára az energiához, ám a kalóriatöbblet zsírként halmozódik fel. Ezért érdemes olyan gyümölcsöket választani, amelyeknek alacsony a kalória-, ám magas a tápanyagtartalma.
A kávéfogyasztás manapság az egyik legelterjedtebb reggeli rituálé. Azonban érdemes néha túltekinteni a megszokott eszpresszón és a capuccinón – főleg a perzselő nyári hőségben! Íme néhány kávékoktélrecept.
Gondolta volna, hogy általában egyedül reggelizünk? A Kellogg's megbízásából készített kutatás alapján 10 felnőttből 9 szerint fontos a családtagokkal közös reggeli, a hétköznapok rohanása azonban ezt nem teszi lehetővé.
Itt az idő a változtatásra! Ezzel a néhány tippel tehetünk a kapkodós reggelek ellen, ráadásul jó hangulatban, a családdal fog telni a nap legfontosabb étkezése. Például elég, ha csak néhány perccel kelünk korábban, és máris lesz időnk közösen elfogyasztani néhány falatot, közben pedig megbeszélni az aktuális családi ügyeket.
Kétféle ember létezik. Az egyikük először felosztja a tortát négy egyenlő részre, utána vág szeleteket, a másikuk pedig rögtön a cikkelyekkel kezdi. Na, de mi van akkor, ha létezik egy harmadik megoldás?
Évente milliók halálát okozhatják a világon olyan szív- és érrendszeri betegségek, amelyek hátterében a zöldségek és gyümölcsök nem elengedő bevitele állhat. A tanulmány első eredményeit az amerikai táplálkozástudományi társaság (American Society for Nutrition) Baltimore-ban jelenleg is folyó éves konferenciáján mutatták be – írta a Phys.org portál.
A gyümölcsök és a zöldségek kitűnő rost-, kálium-, magnézium- és antioxidáns-források. Ezekről kimutatták, hogy csökkentik a vérnyomást és a koleszterinszintet. A friss zöldség és gyümölcs emellett javítja a bélbaktériumok állapotát és összetételét. Akik többet esznek belőlük, kisebb eséllyel híznak el, ami szintén csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
Már hatodik éve jelent meg a Balatoni Gasztrotérkép, mely a legszínvonalasabb éttermeket, illetve gasztronómiához köthető vendéglátóipari egységeket népszerűsíti.
Az AT Kearney globális tanácsadó friss jelentése, amely szakértői interjúkon alapszik, kiemeli, hogy a hagyományos állattenyésztésnek és a húsok előállításának súlyos környezeti hatásai vannak. A nagyüzemi állattenyésztést sokan egy felesleges rossznak tekintik.
A szakértők szerint 2040-re az elfogyasztott húsok 60%-a már nem a levágott állatokból fog származni, hanem mesterségesen előállított vagy növényi alapú készítményekből. A laboratóriumi körülmények között készített termék kinézetre és ízre pont olyan lesz, mint a valódi hús.
A felsőkategóriás éttermek hozzávalóit mutatja be idén a Piac Éjszakája, ahol többek között piros banánt és fekete fokhagymát is kóstolhatnak a résztvevők. Utóbbi annyira újdonságnak számít hazánkban, hogy a Nagybani Piacon is csupán egyetlen cégnél kapható.
A nyárban az a legbosszantóbb, hogy megjelennek a különböző repülő rovarok, mint a légy, a muslica, a darázs vagy a szúnyog. És ezek rendszerint a poharunkba landolnak. Erre kínál megoldást a videóban szereplő trükk.
Bár Kate Middleton Cambridge hercegnője, ő is ugyanúgy szereti a hasát, mint mindenki más. Imádja például a perui cevichét, amely citruslében pácolt nyers halat jelent. És ez még csak egy a sok ínycsiklandó fogás közül.
Az Ez történik a testünkkel, ha elkerüljük a feldolgozott élelmiszereket című cikkért lapozzon tovább!