Mi a közös a karfiolban és a krumpliban? Mindketten egyaránt jó rostforrások, valamint rengeteg vitamin és ásványi anyag található meg bennük. De van egy szembetűnő különbség is: a karfiol jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a krumpli.
Egy csésze főtt karfiol 28 kalóriát és 5 g szénhidrátot, míg egy csésze főtt krumpli 136 kalóriát és 32 g szénhidrátot tartalmaz.
Ó, és még ez közös jellemzőről nem szóltunk: mindkettőből isteni püré készülhet.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Párolja meg a karfiolt körülbelül 10-12 perc alatt.
Egy serpenyőben keverje össze a tejszínt, a vajat, a borsot, a fokhagymát, a babérlevelet és a sót. Rottyantsa össze.
Öntse a krémes keveréket a megfőtt, leszűrt karfiolra. A borsot és a babérlevelet vegye ki belőle.
Dolgozza össze egy botmixerrel.