Először is győződjünk meg róla, hogy jó kukoricát vásároltunk. Ha feszes, zöld a héja és aranybarna a teteje, akkor mehet a kosárba. A csöveket egyébként háromféle módon lehet grillezni.
Vagy a saját levelébe burkolva vagy alufóliában vagy szabadon.
Az első kettő azért igényel egy kis tapasztalatot, úgyhogy kezdőként inkább az utóbbit válasszuk.
Először szedjük le a leveleket vagy egyszerűen hajtsuk le és kössük össze. Így csipeszre sem lesz szükségünk, mert az összekötött leveleket fogva könnyen forgathatjuk. Mielőtt azonban a grillrácsra kerülnének, kenjük be az egészet fokhagymás vajjal.
Melegítsünk fel egy kis vajat (körülbelül 20 grammot), törjünk össze bele 1-2 gerezd fokhagymát és már kész is.
A grillre téve ügyeljünk rá, hogy a levelek ne égjenek meg. Forgatás közben meg lehet szórni sóból, borsból és csiliporból vagy -pehelyből készült keverékkel – ízlés szerint.
De akár egy kis sajtot is olvaszthatunk rá.
Körülbelül 15-20 perc alatt van kész. Tálalhatjuk korianderlevéllel megszórva vagy friss limelével megöntözve. Isteni!