A lángos önmagában is finom – főleg frissen sütve –, de tejföllel, sajttal és fokhagymával a legjobb. Na, de mit tegyünk, ha
valamilyen érzékenységben szenvedünk, mint a glutén vagy a tej?
Akkor hogyan együk? Erre is van megoldás!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a tejet, a kefirt, az olajat és az élesztőt, egy másikban pedig a sót és a lisztet.
A nedves összetevőket adjuk hozzá a szárazhoz és jól gyúrjuk össze.
Tegyük félre egy éjszakára vagy 12 órára a hűtőbe.
Szakítsunk egy maréknyi gombócot vizes kézzel a tésztából, húzzuk szét óvatosan, azután süssük ki forró olajban.
Fogyasszuk tejföllel és sajttal, de akár mézzel, cukorral és fahéjjal is kipróbálhatjuk.
(glutén-, tej-, tojás-, cukor- és szójamentes)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Dolgozzuk össze az alapanyagokat egy tálban és hagyjuk pihenni 5-10 percig.
Amint letelt az idő, osszuk négy részre, formázzuk meg a kezünkkel és süssük ki forró olajban vagy zsírban.
Fogyasszuk növényi joghurttal és növényi sajttal.