Tudta, hogy a savanyúlé fogyasztása bizonyítottan komoly egészségügyi előnyökkel jár? Az Észak-Dakota Állami Egyetem és a Brigham Young Egyetem közös tanulmánya során végzett kutatás szerint a savanyúlé
nagyon jól hidratálja
a testet, és csökkenti az izomgörcsök kialakulását edzés után. Szerintük ennek a benne lévő nátrium és ecet kombinációjához van köze.
Mivel a lé zsírmentes és alacsony kalóriatartalmú, sokkal jobb, egészségesebb és olcsóbb alternatíva edzéshez, mint bármelyik sportital.
Továbbá az ecet segít megőrizni a jó baktériumok egyensúlyát, és elősegíti a súlycsökkenést.
Sőt, szabályozza a vércukorszintet, és hozzájárul az emésztőrendszer egészségéhez is. A savanyúlé több értékes antioxidánst, valamint C- és E-vitamint tartalmaz, amely jótékony hatással van az immunrendszer működésére.
Így nátha és influenza esetén is ajánlott a fogyasztása.
És ez még mindig nem minden, ugyanis még a leheletet is frissíti: a kapor és az ecet antibakteriális hatásúak. Valamint az Appalachian Magazine szerint még a napégés utáni fájdalmat és pirosságot is enyhíti.