Robin Alting azonnal bekerült a holland hírekbe, amikor elkezdte árulni a
nyers heringes fagylaltot Rotterdamban.
Bár a hollandok ismertek a heringszeretetükről, az, hogy fagylaltként fogyasszák, még nekik is túl sok volt.
A jeges desszert nyers heringből, hagymából, cukorból és tejszínből készül. A textúrája nem tér el a többi fagylaltétól,
viszont a hering miatt erőteljes az íze és az illata.
A fagyit heringdarabokkal és apróra vágott hagymával megszórva árulják. Ez már így önmagában is egy nem mindennapi látvány.
A készítő ráadásul azt javasolja, hogy kis adagokat kérjenek a vendégek, ne pedig nagy gombócokat. Ő is tudja, hogy nagy mennyiségben ez a fagylalt azért elég ütős.
Robin 2017-ben kezdte el árulni a különös fagylaltot, ami óriási hírverést kapott. Azóta pedig többen is lemásolták a receptjét.