Mexikóvárosban ez az ital közkedveltnek számít, többen szeretik, mint amennyien nem. Ott, ha az ember hűsítő koffeinbombára vágyik, akkor pezsgő kávét rendel vagy készít magának. És hogy mitől pezseg? A toniktól!
Bizony, az idei nyár slágere ismét a tonikos kávé lesz.
Néhány éve már robbant a hírbomba, hogy a tonikos kávé fogja átvenni a hatalmat. Most a szakértők újra ezt jósolják. Hiszen nincs szükség tejre és hozzáadott cukorra, ráadásul a tonik enyhén savanykás ízének köszönhetően az ital még fel is frissíti fogyasztóját – még azután is, hogy elolvadt benne a jég.
Persze van még egy oka, amiért újra felkapták a tonikkal készült eszpresszót. A kávészakértők szerint a tejjel készült kávénak idővel leáldozik, és az édes, citrusos és virágos jegyek fognak uralkodni.
Csak idő kérdése, hogy a tonikos kávé és az ehhez hasonló különlegességek az egész világ, minden kis zegzugába elterjedjenek.
Bár pár éve már létezik, az emberek még mindig nem teljesen barátkoztak meg vele: megosztónak reagálnak rá.
Pedig az elkészítése is nagyon egyszerű: teletöltenek egy poharat jéggel, arra jön háromnegyedig a tonik, majd bele a frissen lefőzött eszpresszó.