Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Mossuk meg a kelbimbókat, vágjuk le a felesleges leveleket és főzzük 8 percig forrásban lévő sós vízben.
Szedjük le a kolbász bőrét, morzsoljuk bele egy serpenyőbe és süssük 6 percig az olívaolajon.
Morzsoljuk bele a gesztenyét, tépkedjük bele a rozmaringleveleket és rottyantsuk össze.
Öntsük a víztől lecsepegtetett kelbimbót az ecetbe és egy burgonyanyomóval lapítsuk ki, hogy jó sok ecetet magába szívjon.
Öntsük egy sütőlapra és pirítsuk 25 percig.
Tálaljuk a rozmaringos kolbásszal összekeverve.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Kezdjük el melegíteni a mandulaitalt, a mogyoróitalt, a cukrot és a mézet egy tálban.
Főzzük alacsony lángon, amíg a cukor feloldódik.
Hagyjuk kihűlni, majd egy habverővel keverjük bele a joghurtot és az amarettót.
Amikor krémes állagú lesz, tegyük a fagyasztóba néhány órára.
Tálalásnál szórjuk meg pirított mandulapehellyel vagy mogyoróval.