A tejturmix kifejezés először 1885-ben jelent meg nyomtatott formában, ám akkor még egy tojást és whiskyt is tartalmazó, felnőtt ital volt.
Az 1900-as évek elején már jégkrémmel, csokoládéval, eperrel és vaníliasziruppal készítették.
Amíg fel nem találták a turmixgépeket, addig kézzel csinálták őket. 1991-ben Hamilton Beach feltalálta az italkeverőt, így lett egyre népszerűbb a turmix.
1922-ben megszületett az elektromos turmixgép, így az ital még inkább elterjedt.
Mára pedig mindenféle formában és ízben létezik a fehérjeturmixoktól kezdve a gyümölcsturmixokig. Egyes változatok az egészséges táplálkozás részét képzik, míg mások inkább arra szolgálnak, hogy kielégítsék az édesség utáni vágyunkat.
Mi most az utóbbi esetre készítünk turmixot.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Vegyük ki a jégkrémet a fagyasztóból és hagyjuk egy kicsit meglágyulni.
Tegyük az alapanyagokat a turmixgépbe. Kezdjük a tejjel.
Mi most banánturmixot készítünk, ezért adjunk hozzá ½ csésze banánt.
Ha el akarjuk lesni az elődök módszerét, löttyintsünk bele egy kis csokoládélikőrt vagy whiskyt. Ez legyen a titkos hozzávaló.
Keverjük simára.
Fogyasszuk tejszínhabbal és csokoládésziruppal.