A somogyi, zalai, erdélyi és felvidéki termelők 8-10 fajta mézzel, köztük igazi különlegességekkel, szelídgesztenye- és
mézharmatmézzel is várják az érdeklődőket.
Lesz továbbá mézszentelés, mézfajta-bemutató, az érdeklődők előadásokat hallhatnak a méhészet új irányairól, a méhészeti termékek előállításáról, a kártevők elleni védelemről.
Az idei hárs- és napraforgóméz kiváló lett, az akác virágzásakor azonban esős volt az idő, a méhek alig tudtak gyűjteni, a méhészeknek ebből a szempontból rossz évük van.
A magyar termelőknek az akácméz jelenti az igazán eladható mézet Európában, a többi fajtát vegyes méz, virágméz kategóriába sorolják az exportpiacokon.
Az Európai Bizottság a Venezuelából, Argentínából és Brazíliából érkező méz vámjának eltörlését tervezi. Ha ez bekövetkezik, a magyar vegyes méz kiszorulhat az európai piacról.
Magyarországon 80 dekagramm az egy főre jutó átlagos mézfogyasztás,
amely lassan, de folyamatosan nő. A cél, hogy elérjük az 1-1,2 kilogrammot, az a termelők kitettségét is csökkentené a nemzetközi piacon.