Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverjük össze a meleg vizet és a cukrot. Szórjuk az élesztőt a víz tetejére, azután keverjük bele és hagyjuk állni 5-10 percig.
Kezdjük el keverni egy konyhai robotgéppel alacsony sebességgel és fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, az olívaolajat és a sót.
Növeljük a sebességet és keverjük a tésztát még 5 percig.
Ha a tészta túlságosan ragad, adjunk hozzá még egy kis lisztet. Akkor jó, ha leválik a tál oldaláról.
Formázzunk golyót a tésztából, azután kenjünk ki olívaolajjal egy edényt, tegyük bele a tésztát, fedjük le nedves ruhával és meleg helyen hagyjuk kelni 45-60 percig.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Nyújtsuk ki a tésztát köralakúra, fél centi vastagságúra, azután fedjük le és hagyjuk állni még 20 percig.
Tegyük a tésztát egy nagy sütőlapra, az ujjunkkal nyomkodjuk be a teljes felületét (egészen a sütőlapig).
Locsoljuk meg 2 evőkanál olívaolajjal, hintsük meg sóval és rozmaringlevelekkel.
Süssük 20 percig, vagy amíg a tészta aranysárgává válik.
Tálaljuk olívaolajjal.