A koreaiak kedvenc snackje. A jó minőségű szusirizs szezámolajjal van keverve, a tekercs közepében pedig sárgarépa, uborka, savanyított jégcsapretek és szójaszószos, szezámolajos spenót található. Elkészítési idő: 45 perc.
Hozzávalók:
Beletekerni:
Elkészítés:
A rizsszemeket alaposan, többször átmossuk – legalább 5-6 alkalommal –, annyira, hogy ha vízbe áztatjuk, és kézzel megkavarjuk, akkor a víz teljesen tiszta marad.
Egy konyharuhára terítjük és megszárítjuk.
Lábasba tesszük, ráöntünk 5 deciliter vizet. Nagy lángon felforraljuk, egy-két percig forraljuk. Ekkor levesszük a hőt takarékra és a rizst fedő alatt körülbelül 15 perc alatt puhára főzzük.
Kissé lehűtjük, majd összekeverjük a szezámolajjal.
Az uborkát hosszában félbevágjuk, magját eltávolítjuk, majd olyan hosszú csíkokat vágunk, mint a norilap. Ezt tesszük a sárgarépával és a savanyított jégcsapretekkel is.
A spenótlevelet kinyomkodjuk, és összeforgatjuk a szójaszósszal, szezámolajjal, fokhagymával és szezámmaggal.
A norilapot bambusztekerőre fektetjük, fényes felével lefelé. Elrendezzük rajta a rizst, a zöldségeket és a spenótot, majd szorosan feltekerjük. Szójaszószt vagy gochujang-os majonézt adunk hozzá.