A szervezők közleménye szerint az őszi programhoz minden eddiginél több, összesen 25 új vendéglő csatlakozott, a visszatérőkkel együtt pedig már most
több mint 130 étterem konyhájának ízei
közül választhatnak a kulináris élvezetek kedvelői. A résztvevő éttermek 3 fogásos menüket kínálnak.
Az őszi programban olyan ételek kerülnek asztalra, mint a bükkfán füstölt fácánbouillon, a barackpálinkás kacsamáj, az érlelt őzcarpaccio, a kecsketaco, a lapsang tealevélen grillezett lazacfilé, az ördöghal, a borókabogyós vaddisznóragu, a borjúpofa, a füstölt szarvasgerinc, az uruguayi bélszínsteak, a somlói mille feuille vagy éppen a Gerbeaud 160 torta.
Az újonnan csatlakozó éttermek között van a Bazaar Eclectica, a Bock Bisztró Balaton, a Fióka étterem, a Na' Pasta Bistro, a Noor libanoni étterem és a Zeya étterem.
Ahogyan az elmúlt évek során, úgy a programban résztvevő éttermek idén ősszel is kizárólag előzetes asztalfoglalás alapján fogadják a vendégeket. Az őszi Országos Étterem Hét elnevezésű rendezvényt október 7-13. között tartják.