A halloween fő színe a feketén és az alvadtvér vörösön kívül a narancssárga. Halloweenkor járassuk a csúcsra ezt a színkombinációt! A korán sötétedés és az őszi lehangolódás ellen is ütős segítség, szóval vessük csak be a színterápiás, frissítő hatását minden téren!
Szerencsére nem kell messzire menni a legjobb ötletekért, hiszen néhány töklámpás, tökpite és sült tök az asztalon máris elég színt visz a konyhába.
A faragott tökök tovább bírják, ha az erkélyen/teraszon/kertben hagyjuk őket, de a dísztökök virágállványon, polcon és az asztalon a teríték részeként is kiválóak,
kiegészíthetők őszi termésekkel és gyertyákkal.
Díszítési kedvünk az ajtóra is terjedhet, ajtókoszorút magunk is csinálhatunk szőlő- vagy más hajlékony gallyakból, és kedvünktől függően dekorálhatjuk szárazvirágokkal, mákgubókkal, búzakalásszal és levélindákkal. Ha bulira készülünk, jöhetnek a pókos, boszorkányos, szellemes dekorelemek is!
A nagydobosi sütőtök, a hokkaido tök és a kanadai sütőtök is superfoodnak számítanak, úgyhogy bevethetők a téli vitaminraktárak feltöltéséhez is a színterápiás hatásuk mellett.
Igazán sokoldalúak: magukban, levesként, köretként (vagy köretextrásítóként, ha krumplipüréhez keverjük), szendvicskrémként, mártogatósként és sütik alapanyagaként is csodás dolgokat lehet kihozni belőlük.
A kevésbé tökpártiak mással is biztosíthatják a színélményt, akár a kedvenc üdítőjükkel vagy süteményükkel is. A Fanta-szeletet, a sütőtökös pitét vagy sajttortát, esetleg a tökös muffinokat és piskótatekercseket mindenki szereti.
A témához illeszkedő nasik mellett a hangulatot simán feldobja, ha az italok sem a szokásosak. Gondoljunk a halloween alkalmából, limitáltan kiadott üdítőkre vagy
egyszerűen készítsünk otthon egy jó kis bólét, amit szervírozhatunk egy kifaragott töktálban.
Szóval, aki megadná a módját ennek a pogány, kelta eredetű ünnepnek, számos módon – már jó előre – felkészülhet a mindenszentek előestéjére, október 31-re. A következő receptet például már ma elkészíthetjük, így a hónap utolsó napján már nem ismeretlenül állunk neki a munkának.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 176 fokra.
Kenjünk ki egy tortaformát vajjal vagy olajjal.
Daráljuk le a Graham-kekszet, majd keverjük össze a vajjal és a cukorral.
Nyomkodjuk a tortaforma aljába.
Süssük 8-10 percig.
Dolgozzuk össze a krémsajtot és a barna cukrot egy tálban. Egyenként, folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tojásokat, majd a tökpürét, a lisztet, a vaníliát és a fűszerkeveréket.
Amikor összeáll, öntsük a tortaformába és simítsuk el a tetejét egy spatulával.
Süssük 50 percig. Kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk bent még 60 percet.
Tegyük a hűtőbe legalább 6 órára, majd tálaljuk tejszínhabbal.