Az étrend lényege, hogy elkerüljük a feldolgozott cukrokat és naponta csak egyszer fogyasszunk szénhidrátot (burgonya, zab, tészta, quinoa stb.).
Annyi zöldséget és gyümölcsöt ehetünk, amennyit akarunk addig, amíg a zöldségek vannak túlsúlyban.
Ne sajnáljuk magunktól se a hüvelyeseket, se a halat, se a fehér húst. Naponta viszont csak 1,5 csésze diófélét, magvakat vagy aszalt gyümölcsöt ehetünk, továbbá nincs feldolgozott étel, nincs gyorsétel, se feldolgozott cukor, se koffein vagy alkohol. Ráadásul kötelező a napi 2 liter víz.
A diéta nemcsak a fogyást segíti, de megszüntetheti a puffadást, és pozitív hatással lehet az emésztésre is.
Íme néhány recept, amelyekből bátran válogathatunk!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Főzzük meg a zabkását a vízben.
Hámozzuk meg, szeleteljük, majd aprítsuk fel az almát. Tegyük egy edénybe, töltsük fel vízzel, hogy ellepje és főzzük meg.
Tálaljuk a zabkását a főtt almával, szórjuk meg az őrölt vagy a frissen reszelt gyömbérrel.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverjük össze az őrölt mandulát, a lenmagot és a szódabikarbónát.
Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a tejeket és az olajat. Dolgozzuk jól össze.
A tejes keveréket fokozatosan hozzáadva keverjük a száraz összetevőkhöz.
Süssük ki a szokott módon a palacsintát, és tálaljuk gyümölcsökkel vagy juharsziruppal.
Hozzávalók:
Hozzávalók az öntethez:
Elkészítés:
Pároljuk a tököt 7 percig, közben készítsük el az öntetet. Aprítsuk fel a fűszernövényeket, és keverjük össze az összes hozzávalót egy tálban.
Főzzük meg a kuszkuszt, azután melegítsük fel az olajat egy serpenyőben és pirítsuk meg rajta a tököt.
Keverjük össze a tököt, a borsmustárt és a kuszkuszt egy tálban. Öntsük rá az öntetet, és szórjuk meg fetával.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Pucoljuk meg és aprítsuk fel a tököt és a répát, tegyük egy sütőtálcára, szitáljunk rá olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg fahéjjal.
Kicsit forgassuk át az ujjainkkal, azután süssünk 40-45 percig.
Tegyük a megsült tököt és a répát egy turmixgépbe, és dolgozzuk össze.
Adjuk hozzá a víz ¾-ét és a gyömbért, majd keverjük simára.
Ha szükséges, adjuk hozzá a maradék vizet is, és tálaljuk melegen.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát egy serpenyőben szárazon.
Öntsük bele az alaplevet, adjuk hozzá a csiliport, a koriandert és az édesburgonyát. Forraljuk fel és hagyjuk rotyogni 10 percig.
Öntsük bele a paradicsomot, és ismét hagyjuk felforrni.
Szedjük ki belőle az édesburgonyát, pürésítsük, majd keverjük bele újra.
Tegyük bele a spenótot és hagyjuk összeesni.
Tálaljuk apróra vágott korianderrel díszítve.