A kókuszdióecetet a kókusz fermentációjával állítják elő természetes úton. A szakemberek szerint kiválóan alkalmas a gyomorproblémák kezelésére,
mivel erős probiotikus ital.
Valójában minden higiénikus és természetes körülmények között fermentált, vagyis erjesztett élelmiszer jót tesz a gyomornak, a bélnek és hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez.
Továbbá egereken végzett kísérletek során megfigyelték, hogy a kókuszdióecetnek hihetetlen gyulladáscsökkentő tulajdonságai vannak. Sőt, segíthet fenntartani egy egészséges testsúlyt és leküzdeni az elhízást. Ezeket az egészségügyi hatásokat az állatokon végzett vizsgálatok után emberekkel is tesztelték és az eredmények ugyanazok lettek.
Ugyanakkor a szakemberek arra is felhívják a figyelmet, hogy a kókuszecet csökkentheti a vérnyomást.
Továbbá antibakteriális és antimikrobiális tulajdonságokkal is rendelkezik, több enzim, aminosav van benne, mint a kókuszvízben, és jobb probiotikum is. Könnyen beilleszthető az étrendbe, mint salátaöntet mézzel és vízzel feldobva.
Valójában az almaecet és a kókuszdióecet egymás alternatívájaként is használható, mindkettő jó alapanyaga egy egészséges étrendnek.