Hozzávalók:
Elkészítés:
Pirítsuk meg a vajon a mogyoróhagymát, a hagymát, a fokhagymát és mézet – ez körülbelül 10-15 perc.
Adjuk hozzá a kakukkfüvet és a zsályát. Főzzük további 3-5 percig.
Csökkentsük a hőt, szórjuk rá a lisztet és keverjük 1-2 percig.
Adjuk hozzá a bort, a húslevesalaplevet vagy a vizet, a szószt, a borsot és a babérlevelet.
Növeljük a hőt és forraljuk fel a levest. Főzzük 10 percig.
Amint a leves összerottyant, tálalhatjuk a kenyérrel vagy a bagettel, amelyet előzetesen megpirítunk és ráolvasztjuk a reszelt sajtot és a kéksajtot.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Pirítsuk meg szárazon a kesudiót egy serpenyőben.
Hagyjuk kihűlni, azután durván aprítsuk fel.
Melegítsünk fel 1 evőkanál olajat és pirítsuk meg rajta a répákat – körülbelül 5 perc.
A többi olajat is melegítsük fel, pirítsuk meg rajta a hagymát és a zellert – ez körülbelül 10 perc.
Adjuk hozzá a paprikát és a fokhagymát, keverjük össze, majd jöhet hozzá a füstölt paprika, a kesudió, a paprikapaszta és a paradicsompüré.
Egy percig sütjük, azután adjuk hozzá a koktélparadicsomokat.
Két percig sütjük, majd jöhet bele a vesebab, a víz, a rizs, az ecet és a cukor.
Forraljuk fel az egészet, fedjük le és hagyjuk rotyogni 35-40 percig közepes lángon.
Tálaljuk melegen.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és kenjünk ki vajjal egy 20x20 centiméteres sütőedényt.
Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
Tegyük a tojásokat, a cukrot és a nádcukrot egy edénybe és keverjük össze a konyhai robotgéppel. Keverjük hozzá az olvadt vajat, a vaníliát és a sót.
Óvatosan keverjük hozzá a lisztet, a sütőport, az aszalt körtét és a csokoládédarabokat.
Amint a tészta összeállt, öntsük a sütőedénybe. Öntsük rá a karamellt és ha maradt még egy kis csokoládé, akkor néhány darabot dobáljunk rá.
Tegyük a sütőbe és süssük 30 percig.