Kétnapos kenyérből készül a legjobb desszert
![kenyérpuding](https://cdn.origo.hu/2023/12/b9oEVtM44PS0FWZ1WWdFLw_3FGtuy11FTaCnKezSRWE/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMzZDE2ZTBlNzA5MTQ5MDVhMmE0MDI4ZDJhZGEyNGI4.webp)
Nincs kétség: a kenyérpuding lesz az új kedvencünk. elkészítése viszonylag egyszerű, és a legjobb, hogy nem megy kárba a maradék, már korántsem friss kenyér.
Hozzávalók:
Hozzávalók a szószhoz:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 176 fokra.
Keverjük össze egy tálban a puding összetevőit a kenyérkockák és a cukor kivételével.
Ha jól összedolgoztuk, adjuk hozzá a kenyérkockákat és óvatosan forgassuk át.
Tegyük az egészet egy sütőedénybe, fakanál segítségével nyomkodjuk a keverékbe a kenyérdarabokat. A legjobb, ha valamennyire elfedi.
Ezután szórjuk meg barna cukorral és hagyjuk állni 15 percet.
Tegyük a sütőbe és süssük 40-45 percig.
Közben készítsük el a mártást. Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, azután adjuk hozzá a barna cukrot és folyamatos keverés közben főzzük tovább.
Fokozatosan keverjük hozzá a tejszínt és forraljuk fel.
Keverjük folyamatosan 15-20 percig, amíg besűrűsödik.
Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a vaníliát, a sót és a szódabikarbónát.
Tálaljuk a kenyérpudingot a szósszal meglocsolva.