A versenyzőknek a témához illő 3 fogásos felnőtt ebédet kell nettó 550 forintos keretből kigazdálkodniuk, és 3 óra alatt elkészíteniük.
Az ételek kötelező eleme a hazai friss alapanyagokból készült lecsó és a méz.
Az immár hetedik alkalommal kiírt verseny szervezői – a Nébih mellett – a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) valamint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ). A felkészülésben neves szakmai mentorok működnek közre.
A júniusi selejtező után bejutott 39 csapat Budaörsön, a Metro Gasztroakadémia látványkonyhájában mutathatja be menüjét.
A döntőbe – amely február 6-án, a Sirha Vendéglátó- és Élelmiszeripari Szakkiállításon lesz – a 12 legjobb teljesítményt nyújtó csapat juthat majd be. Az eredményhirdetés az utolsó versenynapon, november 10-én lesz.