Három mód, ahogy felhasználhatjuk a padlizsánt októberben
![vegetáriánus receptötlet](https://cdn.origo.hu/2023/12/C7c8imA2V082xjtplIHeHtXNpQSQDDE6B--c6sG0kFs/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IxM2M0YTlmOWI0MTQ0YjNhOWE4MjVmOGE4ODJmNDQ2.webp)
A méz és a padlizsán nagyon jól összeillik. Kakukkfűvel ízesítve pedig minden képzeletet felülmúl. Könnyen és gyorsan elkészíthető, egy finom körettel uzsonnára vagy vacsorára is fogyaszthatjuk.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Vágjuk a padlizsánt 1 centiméter vastag szeletekre és tegyük rétegezve egy tálba.
Öntsük rá a tejet, ügyelve rá, hogy befedje.
Tegyük a hűtőbe 2 órára.
Közben dolgozzuk össze egy kávédarálóban a lime héját és a sót.
Amint letelt a 2 óra, öntsük le a padlizsánról a tejet, hagyjuk lecsepegni.
Keverjük össze a lisztet és a polentát.
Melegítsük fel a mézet és a kakukkfüvet egy kis serpenyőben.
Forgassuk meg a padlizsánszeleteket a lisztkeverékben, azután süssük ki olívaolajban.
Tegyük egy tányérra, locsoljuk meg a kakukkfüves mézzel, majd szórjuk meg borssal és a lime-os sóval.
A következő receptért lapozzon tovább!