Recept Rómából: burgonyás, szalámis, sajtos „pogácsa"
![](https://cdn.origo.hu/2023/12/mZRYPd9wuVccA6IFwaz4JPcrJRXWvR2ekCfbFMbGkyY/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y5MDY5ZjZjMmEwMzQ3NDNiYjZlM2E3NmZlZGUzYTZj.webp)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Főzzük meg a burgonyát sós vízben. Ha kihűlt, hámozzuk meg.
Törjük össze a burgonyát, keverjük hozzá a kockára vágott szalámit vagy hasaalja szalonnát, a tojást, a parmezánt, a petrezselymet, a szerecsendiót, a frissen őrölt borsot és sót.
Fomrázzunk a keverékből körülbelül 6 centiméter széles pogácsákat, mártsuk bele olvasztott vajba vagy tojásba, utána zsemlemorzsába.
Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat vagy a vajat és süssük ki a „pogácsákat".
Locsoljuk meg olívaolajjal vagy vörösborecettel és tálaljuk tormával.