Az első mód: rétegezés
Vegyünk elő néhány magasfalú poharat, szaggassuk bele a piskótatésztát lehetőleg egyenlő darabokra. Öntsünk rá túrót, pudingot, a tetejére pedig jöhet a tejszínhab gyümölccsel vagy pirított mogyoróval díszítve.
A második mód: pirítsuk meg
Ha a piskóta egy része épségben megmenthető, kenjük meg krémmel, a morzsálódó részt pedig pirítsuk meg egy kicsit.
Amikor ropogóssá válik, a morzsákkal szórjuk meg a krém tetejét.
A harmadik mód: daraboljuk fel
Vágjunk kis kockákat a tésztából, egy kanállal tegyünk rá habtejszínt, majd a tetejére egy gyümölcsöt. Voilá! Már készen is vannak a kis édes falatkák.
A negyedik mód: hagyjuk morzsálódni
A morzsasüti egy létező desszertféle. Tálalhatjuk pudinggal, krémmel, tejszínhabbal és akár gyümölcsös szósszal is.
Az ötödik mód: tiramisu pohárban
Ugyanúgy, ahogy az első lehetőségnél, áztassuk be a piskótadarabokat kávéba, azután tegyük őket egy pohár aljára. Végül a szokott módon készítsünk belőle tiramisut.