1. A napraforgómag meglehetősen gazdag E-vitaminban, amely egy zsírban oldódó antioxidáns. Segíthet visszaszorítani a szabad gyökök káros hatásait.
2. A benne lévő élelmi rost mennyisége miatt megkönnyíti az ételek emésztését, és fokozza a teltségérzetet.
3. A B1-vitamin és az elektrolitok elegendő energiát biztosítanak, ha aktív és mozgékony nap elé nézünk.
4. A magvak esszenciális zsírsavakat és fitoszterolokat tartalmaznak, amelyek segíthetnek a koleszterinszint szabályozásában. Emellett hozzájárulnak az immunrendszer egészségéhez is.
5. A napraforgómag magas magnéziumtartalmáról is ismert. Ez az ásványi anyag segíthet kiszivárogtatni a méreganyagokat a testből. Sőt, emellett idegnyugtató tulajdonságokkal is bír.
Próbálja ki a következő receptet!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy serpenyőben olvasszuk meg a kakaóvajat és a kókuszolajat, majd tegyük félre kihűlni.
Egy nagy tálban keverjük össze a zabot, a kókuszreszeléket, a mandulát és a napraforgómagot, azután tegyük félre.
Amikor kihűlt a kakaóvaj és a kókuszolaj keveréke, öntsük egy turmixgépbe a kesudióval, a sóval, a kókusznektárral, a matchaporral, a gyömbérrel és a narancshéjjal. Dolgozzuk simára.
Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis mandulatejet.
Öntsük a napraforgómagos keverékre, és dolgozzuk össze.
Tegyük egy sütőpapírral kibélelt kis tepsibe, majd a hűtőbe egy-két órára.