A Roberts márka ropogós, tücskös kenyere kinézetre pontosan olyan, mint a hagyományos fajták. Annyi a különbség, hogy 336
tücsköt szárítottak, őröltek, majd összekevertek búzaliszttel és egyéb gabonafélékkel, ebből sütötték meg a kenyeret.
A tücskös kenyér több fehérjét tartalmaz, mint a hagyományos és fenntarthatóbb a forrása. Sőt, a legfrissebb tanulmány szerint egészségesebb is. Ez a tanulmány kimondja ugyanis, hogy a tücskök antioxidánstartalma magasabb, mint a frissen facsart narancsléé.
A tücskös kenyér jó fehérjeforrás, és nagyszerű módja annak, hogy a fogyasztók megismerjék a rovaralapú ételeket
– mondja Alison Ordonez, a pékség innovációs vezetője.
A rovarfogyasztás egyre inkább elterjedtté válik, az ENSZ becslései szerint a világon kétmilliárd ember eszik rendszeresen rovarokat, és több mint 1900 rovarfajt használnak élelem gyanánt.