Hozzávalók a leveshez:
Hozzávalók a fűszeres csicseriborsóhoz:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
Tegyük a csicseriborsót egy sütőlapra, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg paprikával és Cayenne-borssal, forgassuk át az ujjainkkal és süssük 20 percig.
Vegyük ki a sütőből, megint forgassuk át és süssük további 15-20 percig.
Közben kezdjük el hevíteni az olajat és a vajat egy fazékban.
Adjuk hozzá a hagymát, a paprikapelyhet és a sót. Pirítsuk 5 percig.
Adjuk hozzá a fokhagymát és pirítsuk még 1 percig.
Keverjük hozzá a tököt, a borsot, a szerecsendiót és a paprkát.
Fedjük le és hagyjuk így körülbelül 6-8 percig, amíg a tök enyhén megpuhul. Alkalmanként keverjük meg.
Öntsük a fazékba a húsleves alaplevet vagy a vizet és forraljuk fel. Főzzük az egészet addig, amíg a tök teljesen puha lesz.
Ezt követően hagyjuk egy kicsit hűlni a keveréket, majd dolgozzuk krémesre egy botmixerrel.
Öntsük vissza a levest a fazékba és alacsony lángon kezdjük el megint felmelegíteni.
Keverjük hozzá a füstölt sajtot és hagyjuk, hogy elolvadjon.
Keverjük hozzá a kókusztejet és főzzük még néhány percig.
Tálaljuk csicseriborsóval, kókusztejjel meglocsolva és metélőhagymával meghintve.