Ezekbe az éttermekbe térjen be egy jó magyar klasszikusért
2019. december 10. 08:23
Vágólapra másolva!
A Kés-Villa-Buda 12 étterme összeállította a budai vendéglátás legautentikusabb étlapját, tele tradicionális fogásokkal. Az étlap célja, hogy olyan körképet adjon, ami megmutatja, milyen a 21. században a hagyományokon alapuló, őszinte budai konyha.
Az étlap megmutatja, hová érdemes menni egy-egy magyar klasszikusért: hol ehet az ember rendes húslevest, hol a legjobb a vadas, a rakott burgonya, a borjúpaprikás,
hol érdemes csülköt kérni és hova kell elzarándokolni egy tisztességes túrógombócért.
A Buda Étlapja megadja a választ, és útvonaltervet ad mindenkinek, aki felfedezné a budai gasztronómia legjavát.
Az egyesület tagéttermei azt az ételüket írták Buda Étlapjára, amely slágernek számít törzsvendégeik körében.
Ezek a receptek apáról fiúra, családról családra öröklődtek, és a mindenkori vendég adta rájuk az Áment. Az étlap megtalálható mind a tizenkét egyesületi tag asztalán, elvihető, továbbadható.
A tizenkét budai fogás
ELŐÉTELEK:
Forró velőscsont fokhagymás pirítóssal (Kéhli Vendéglő – 1036 Budapest, Mókus u. 22.)
Mazsolás kacsamájpástétom szarvasgombás vajjal és házi kaláccsal (Budai Nagygesztenyés Vendéglő – 2092 Budakeszi, Fő utca 1.)
LEVESEK:
Borjú gulyásleves csipetkével és kovászolt kenyérrel (Hadik Kávéház – 1111 Budapest, Bartók Béla út 31.)
Húsleves kendermagos kakasból, mini grízgombóccal (Jardinette Vendéglő – 1112 Budapest, Németvölgyi út 136.)
FŐÉTELEK:
Gombapaprikás, tojásos nokedli (Pasarét Bisztró - 1026 Budapest, Pasaréti út 100.)
Túrós csusza házi tésztából, ropogós sült szalonnával(Spíler Buda – 1123 Budapest, Alkotás u. 53. / MOM Park /)
Kijevi jércemellfilé rántva, burgonyapürével, kompóttal (Mezzo Music Restaurant – 1122 Bp. Maros utca 28.)
Bugaci torony tócsnival és házi savanyúsággal (Földes Józsi Vendéglője - Budapest, 1023 Budapest, Bécsi út 31.)
Bécsi szelet lapály sertés hosszúkarajából, pirított szalonnás burgonyasalátával (Promontor Kertvendéglő – 1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 28.)
Sütve párolt marhapofa kéksajtos gnocchival (Schieszl Borház és Vendéglő – 2011 Budakalász, Budai út 83.)
DESSZERTEK:
Túrógombóc mifelénk módra (Náncsi néni vendéglője – 1029 Budapest, Ördögárok út 80.)
Madártej bogyós gyümölccsel, mandulával (Émile – 1026 Budapest, Orló utca 1.)