Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük krémesre a vajat egy kézi habverővel.
Lassan adjuk hozzá a barna cukrot és a melaszt. Állítsuk a habverőt közepes sebességre, keverjük, míg krémes lesz.
Nagy sebességgel keverjük hozzá a tojást és a vaníliát.
Külön tányérban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, a gyömbért, a fahéjat, a szegfűborsot és a szegfűszeget.
Lassan, kis sebességgel keverjük hozzá a nedves összetevőkhöz a lisztes keveréket, amíg össze nem áll a tészta.
Osszuk ketté a tésztát és csomagoljuk be folpackkal jó szorosan, utána tegyük a hűtőbe három órára, de maximum három napra.
Amint letelt az idő, melegítsük elő a sütőt 177 fokra. Béleljünk ki 2-3 tepsit sütőpapírral és tegyük félre.
Vegyük ki az egyik tésztát a hűtőből, lisztezzük meg a munkafelületet és nyújtsuk ki a tésztát. Figyeljünk rá, hogy a tészta ragacsos lesz, ezért ne spóroljunk a liszttel.
Szaggassuk ki a tésztát a nekünk tetsző formák segítségével.
A formákat tegyük a tepsire, a maradék tésztát pedig gyúrjuk össze és nyújtsuk ki újra. Szaggassunk belőle újra formákat. Csináljuk ezt addig, míg az összes tészta elfogy.
Süssük a sütiket körülbelül 9-10 percig.
Díszíthetjük tojáshabbal, de belesüthetünk diót, mogyorót, mandulát és aszalt gyümölcsöket is.