Az újramelegített pizza nem az igazi. Azt hiszem, ebben mindannyian egyetérthetünk. Próbálkozunk a mikróval, próbálkozunk a sütővel, de az eredmény egyáltalán nem kielégítő. Anthony Falco pizzamester szerint azonban van egy módszer, amely valóban ehetővé varázsolja a másnapos pizzát.
A zöldborsó vagy kerti borsó a hüvelyesek csoportjába tartozik. Évszázadok óta fogyasztják az emberek, az egész világon ismert alapanyag. Rendkívül gazdag tápanyagokban és antioxidánsokban, kalóriatartalma meglehetősen alacsony, 170 grammban mindössze 62 van. Ez elsősorban szénhidrátból, fehérjéből és zsírból származik.
A zöldborsót a többi zöldséggel és hüvelyessel szemben az teszi egyedivé, hogy magas a fehérjetartalma. Például 170 gramm főtt sárgarépa mindössze 1 gramm fehérjét tartalmaz, ugyanakkor 170 gramm zöldborsóban ennek négyszerese található. Emellett A-, K-, C-vitamin, illetve tiamin, folát, mangán, vas, foszfor is van benne.
Amikor hazaesünk a munkából átfagyva, jéghideg kezekkel, csak egy jó meleg ölelésre vágyunk, amit a kandallóban ropogó tűz tud adni. Egy forró tea vagy egy forró csokoládé még jobban felgyorsítja a kiolvadást, ezért hoztunk önnek néhány receptet.
A mentális egészséggel kapcsolatos tudatosság nagy érdeklődést váltott ki világszerte; ugyanolyan fontos, mint a testi egészség. A megfelelő étrend jelentős szerepet játszik a mentális egészség javítása szempontjából. Az étkezés még a gyakran jelentkező hangulatingadozásokra is hatással lehet.
A Science Direct folyóiratban megjelent tanulmány szerint egyre több bizonyíték támasztja alá a rossz étrend és a hangulati rendellenességek (szorongás, depresszió, valamint egyéb állapotok) közötti összefüggést.
Marcus Wareing a könyvében, a Marcus Everyday-ben megosztotta a tökéletes burgonyapüré titkát, illetve azokat a hibákat, amelyeket a leggyakrabban elkövetünk.
Mindannyiunkkal előfordul, hogy nem úgy sikerül az étel, ahogy szeretnénk, és legközelebb igyekszünk a saját hibáinkból tanulni. De sokszor azt sem tudjuk, mit rontottunk el, így azonban nehéz a fejlődés. Kezdetnek az is elég, ha elsajátítjuk a következő trükköket.
Mitől lesz az éttermekben lédús a sertésborda és a csirkemell? A válasz meglehetősen egyszerű: beáztatják hideg sós vízbe. Ez a trükk segít, hogy ne száradjon ki a hús a sütés során. Nézze meg a többi trükköt is!
Amikor tésztát főzünk, a tészta vizét általában a lefolyóba öntjük. Hiszen ugyan mi szükségünk lehet rá? – gondoljuk. Pedig megtartani és felhasználni a tészta vizét az egyik legősibb trükk a háziasszonyok tarsolyából.
Volt idő, amikor csak nagyon nehezen tudtuk helyettesíteni a fehérlisztet, manapság azonban bármit elkészíthetünk gluténmentesen. Itt van például ez a sütemény, amely kukoricadarával és őrölt mandulával készül és narancsos szirupban fürödve tálalják.
Amikor betegek vagyunk, netán alvásproblémáink vannak, és természetes módon akarjuk orvosolni, rögtön a gyógynövényekhez fordulunk. Ezekből általában teát készítünk és várjuk csodás hatását. Ez is egy szuper megoldás, sőt! Ugyanakkor van még egy lehetőségünk, ami sokkal szórakoztatóbb.
A narancs egy alacsony kalóriatartalmú és nulla zsírtartalmú gyümölcs. Egy pohár frissen facsart narancslé feldobja a reggeleket, egy könnyű smoothie pedig tökéletes kiegészítője a diétánknak – főleg így, az ünnepek után.
Kíváncsi a legfinomabb töltött káposzta receptjére? Akkor lapozzon tovább!