Csak 20 perc: lágy kesudióvaj kávéval
![kesudióvaj](https://cdn.origo.hu/2023/12/Ydt2hTEQOatRJgIDMAvi889RMj-TJ3muKV3uGTP6O60/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzAxODEzZjc0YjkwMzRlZTA5Yjc4OTQ2Y2UxYjA4Mjk3.webp)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 176 fokra.
Egyenletesen oszlassuk el a kesudiót és a mandulát egy tepsin.
Pirítsuk 10-12 percig, amíg a dió enyhén aranyszínűvé válik.
Hagyjuk őket kihűlni, majd tegyük egy aprítógépbe.
Öntsük hozzá a kávébabokat is és dolgozzuk össze. Csináljuk addig, amíg a dióban lévő olajnak köszönhetően a keverék összeáll.
Ez a folyamat akár 5-15 percet is igénybe vehet.
Adjuk hozzá a vaníliakivonatot, a sót és a juharszirupot. Keverjük át 30 másodperc alatt.
Hűtőben tárolva 3 hétig fogyasztható.